Trekkerrijbewijs halen? Lees deze tips!

Ben je van plan om binnenkort je trekkerrijbewijs (ook wel het T-rijbewijs genoemd) te halen? Daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt. Het is daarom slim om goed voorbereid te zijn, wanneer je aan de slag wil gaan voor je trekkerrijbewijs. Wij geven je een aantal tips, zodat jij voorbereid aan het halen van je trekkerrijbewijs kan beginnen. Veel succes!  

1. Begin op tijd

Bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheden) kan je terecht voor het halen van je trekkerrijbewijs. De naam komt je misschien bekend voor, het CBR gaat namelijk over alles met betrekking tot de rijvaardigheid, dus ook het halen van je autorijbewijs en bijvoorbeeld een 75+ test. Het CBR is het enige bureau waarbij je terecht kunt voor het halen van je rijbewijs. Je begrijpt dat het daarom druk kan zijn bij het CBR.

Het is dan ook verstandig om op tijd je examen te regelen. Het examen bestaat uit twee onderdelen, theorie en praktijk. Het praktijkexamen vraagt je rijschool voor je aan, maar het theorie-examen moet je zelf regelen. Heb je dit niet, dan mag je niet afrijden. Begin daarom op tijd met het leren van je theorie-examen en vraag dit ook op tijd aan. Doe dit altijd via de site van het CBR, andere sites verkopen vaak valse examens. Er is een wachttijd van rond de vijf weken.  

2. Lespakket op maat

Om je trekkerrijbewijs te halen, heb je natuurlijk een aantal lessen nodig. Zeker wanneer je nog niet over een ander rijbewijs beschikt, kan het zijn dat je er wat langer over doet dan de gemiddelde leerling. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een lespakket op maat. Bij veel rijscholen kan je kiezen voor een pakket met een aantal lessen. Dit is vaak voordeliger dan losse lessen. Heb je al veel ervaring? Dan kunnen losse lessen goedkoper zijn.

Bij veel rijscholen kun je na je eerste les aangeven welk lespakket je graag wil, zij kunnen je op dat moment ook adviseren over het aantal lessen dat je waarschijnlijk nodig hebt. Bij Rijschool Hendriks past lessen op maat aan naar jouw vaardigheden. Op deze manier krijg je de beste voorbereiding voor jouw examen en weet je wat je te wachten staat.

3. Ook autorijbewijs halen?

Wanneer je de leeftijd hebt waarop je ook mag beginnen met je autorijbewijs, kan je ervoor kiezen om dit tegelijk met je met je trekkerrijbewijs te doen. Je zit op dit moment in het leren en krijgt het op deze manier wellicht makkelijker onder de knie. De algemene verkeersregels (zoals voorrang en dergelijke) gelden immers voor iedereen. Ook heb je de verschillen tussen de voertuigen direct goed door.

Succes!

Tot slot willen we je natuurlijk veel succes wensen bij het behalen van je rijbewijs. Wees relaxt, let goed op en onthoud: fouten maken mag ook, niet iedereen haalt het theorie- of praktijkexamen in één keer en van fouten leer je! Vind je het echt erg moeilijk? Vraag dan extra hulp aan jouw instructeur.

Leave a Comment