Leasen of kopen?

Heb je net je rijbewijs gehaald of ben je toe aan een nieuwe auto? Dan kan het lastig zijn om te bepalen of je een auto wilt kopen of leasen. Beide keuzes hebben en voordelen en nadelen en het gaat er om wat voor jou het beste werkt. Er zijn verschillende manieren om een auto te leasen, een financial lease en de full operational lease. Bij de financial lease is de auto aan het einde van het contract van jou. Bij een operational lease, blijft de auto van het leasebedrijf. In beide gevallen betaal je per maand een vast bedrag, maar bij een financial lease, ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van onderhoud. Bij de operational lease, is dat inbegrepen bij de prijs. Als je een auto koopt, ben je gelijk eigenaar, maar dus ook financieel verantwoordelijk voor al het onderhoud. Voor veel mensen is daarom een auto leasen een fijne uitkomst.

Aanbod van leaseauto’s

Er zijn talloze bedrijven die leasecontracten aanbieden en er is meer dan genoeg keuze van de auto’s. Je kunt binnen je eigen budget en wensen natuurlijk uitzoeken welke auto het beste bij je past. Rijd je veel kilometers, dan is het slim om een dieselauto te kiezen. Als je een groot gezin hebt, hoort daar natuurlijk ook een grote auto bij. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische auto. Doordat steeds meer mensen daarvoor kiezen, staat er nu in veel straten de laadpaal elektrische auto. Met een elektrische auto rijden is beter voor het milieu en wordt daarom gestimuleerd door de overheid. Door veel laadpalen te plaatsen, willen zij het rijden van een elektrische auto gemakkelijker maken voor de consument. Hierdoor

Elektrische auto’s

Een aantal jaren geleden, kwamen elektrische auto’s nog niet heel veel voor. Omdat het een nieuwe technologie was, waren de auto’s stukken duurder en het was ook niet makkelijk om de auto’s op te laden. Daarnaast was de actieradius ook niet heel hoog, waardoor je geen lange afstanden kon rijden met een accu. Vandaag de dag biedt bijna elk automerk wel een elektrische of in ieder geval een hybride auto aan. Het is zelfs mogelijk om een elektrische Porsche of Mercedes te kopen. Een ander bekend merk is natuurlijk Tesla, die alleen maar elektrische auto’s aanbiedt en deze zijn razend populair. De technologie is dus echt niet meer achterhaald en er is vraag naar elektrische auto’s vanuit de consument. Een voorloper van de elektrische auto’s is natuurlijk de Toyota Prius. Maar Toyota heeft het niet alleen bij de Prius gelaten, ook de Toyota Yaris is nu als hybride verkrijgbaar. Een hybride auto heeft twee motoren. Een verbrandingsmotor en een elektrische motor met accu. De auto kan volledig elektrisch rijden en de accu wordt opgeladen op het moment dat er met de verbrandingsmotor gereden wordt. Het voordeel van de hybride auto is dus, dat deze niet altijd opgeladen hoeft te worden aan een stroompunt. Je hoeft overigens niet zelf te bepalen met welke motor je wilt rijden, dit doet de auto zelf. Vaak rijdt deze onder de 50 kilometer per uur elektrisch en daarboven schakelt de auto over naar de verbrandingsmotor.

Leave a Comment