Auto laten chiptunen

Je hebt je rijbewijs gehaald je hebt een autotje gekocht en wil lekker gaan rijden. Maar dat valt tegen je bent van onze lessen gewend om in een gechipte golf 7 te rijden van onze rijlessen.

Laat jouw auto chiptunen en krijg meer vermogen uit je eerste auto. Wij raden voor chiptuning mijnchiptuning.nl aan! Deze chiptuner heeft ook onze golf 7 gechiptuned en we zijn er altijd nog er tevreden over. Hieronder meer over chiptuning:

Wat is chiptuning?

De term chiptuning staat ook wel voor het optimaliseren van het motormanagement systeem in de auto. In een auto zit vaak een bepaalde software die bepaalde soorten limieten in zal stellen voor bij het rijden. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het verbruik van de motor of met de maximale snelheden die men kan behalen. Deze veiligheidsmarges kun je bij iedere auto aantreffen, deze worden nu eenmaal standaard doorgevoerd bij het afleveren van de auto.

Het doel van deze marges is om de auto normaal te laten functioneren. Echter is deze functionaliteit gebaseerd op de meest extreme weesomstandigheden. Omstandigheden die eigenlijk helemaal niet aan de orde zijn bij ons in Nederland. De veiligheidsmarges kunnen dan ook op een veilige manier worden doorbroken, men krijgt in Nederland niet te maken met deze omstandigheden. Zo is het mogelijk om jouw auto te personaliseren aan de hand van jouw persoonlijke gebruik. Je kunt hem hiermee sneller, duurzamer of zuiniger maken. Dit is dan ook zo prettig aan chiptuning, hiermee verstel je deze veiligheidsmarges zonder dat je de auto molt.

Wat gebeurt er tijdens een chiptuning?

Elke injectiemotor heeft ook wel een ECU, dit staat voor Electronic Control Unit. De ECU regelt bijvoorbeeld de injectie, de lucht/brandstof verhoudingen en het moment van de ontsteking. Dit gebeurt aan de hand van bepaalde meters en limieten, zoals: toerental, temperatuur en dichtheid van de lucht en andere meters binnen het voertuig. Bij turbomotoren zal de ECU ook nog eens de laaddruk onder handen nemen. Je kunt al deze gegevens vinden in de zogeheten (EPROM)-chips. Tijdens een chiptuning zal de informatie die hierop staat worden vervangen door nieuwe informatie, info die beter aansluit bij wat je wilt bereiken. Het gevolg is dat je jouw motor makkelijker kunt gebruiken.

Welke voordelen biedt chiptuning?

Er zitten dus eigenlijk net zoveel voordelen aan chiptuning als dat je zelf wilt. Sommige mensen vinden het prettig om de maximale snelheid wat op te schroeven, anderen vinden het prettiger om de auto een stuk duurzamer te maken dan gewoonlijk. Ook het zuinig maken van de auto is een groot voordeel van chiptuning, hiermee ben je immers in staat om elk jaar aanzienlijk veel geld te besparen aan benzine. Chiptuning is dus een uitstekende keuze om te maken, mits je het chiptuning laat doen door een betrouwbaar en professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat er niets mis zal gaan met jouw auto.

De echte autoliefhebbers zullen vast wel eens een keer van chiptuning hebben gehoord. Deze term zien we vaak bij het optimaliseren van bepaalde personenauto’s, vaak bij de auto’s die toch even wat sneller en harder kunnen dan de gewoonlijke. Maar ook reguliere auto’s komen in aanmerking voor het toepassen van chiptuning. Wat is chiptuning nu precies, is het veilig en wat zijn de voordelen? Dat zullen we jou in dit artikel eens wat beter laten zien!

Leave a Comment