Rijbewijs aanvragen of verlengen – Gemeente Stein

U moet uw rijbewijs aanvragen of verlengen Stein op het stadhuis. U kunt tijd besparen door uw gegevens online in te vullen en vooruit te betalen. U kunt uw rijbewijs na ongeveer 5 werkdagen gratis afhalen of laten bezorgen.

Het invoeren van gegevens

Rijbewijs aanvraag Stein zal minder tijd in beslag nemen als u uw gegevens invult en online betaalt. Kies online een tijd om langs te komen. U moet nog steeds naar het gemeentehuis Stein komen.

Spoedaanvraag Stein

Bent u dringend op zoek naar een nieuw rijbewijs? Of vult u liever niet van tevoren uw gegevens in? Sla deze stap dan over en maak direct online een afspraak.

Afspraak inplannen Stein

Om een afspraak te maken in Stein, klikt u op het ‘Afspraak maken’ pictogram. Wij zullen uw gegevens en handtekening aan de balie controleren. U moet ook een foto van uzelf meesturen voor uw paspoort.

Wat kost een pasfoto maken bij Primera?

Hier hoeft u geen afspraak voor te maken, maar kunt u gewoon bij ons binnen lopen. U krijgt 6 pasfoto’s en betaalt € 8,50.

Hoe oud mag pasfoto zijn voor rijbewijs?

De pasfoto moet altijd goed lijken op het gezicht van de aanvrager en mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Wat moet ik in 2022 betalen voor een rijbewijskeuring bij de medisch specialist of psychiater?

Hoe is dit bedrag opgebouwd?

Hoeveel kost een keuring?Totaal tarief rijbewijskeuring excl. btwTotaal tarief rijbewijskeuring incl. 21% btw
Basistarief met 1 toeslag€ 141,48€ 171,19
Basistarief met 2 toeslagen€ 188,63€ 228,24
Basistarief met 3 toeslagen€ 235,78€ 285,29
Basistarief met 4 toeslagen€ 282,93€ 342,35
Nog 1 rij

Hoe lang is de wachttijd voor praktijkexamen?

Landelijk duurde het in de week van 4 april tot en met 10 april gemiddeld 21,4 weken voordat je je eerste praktijkexamen auto kon doen. Voor de herexamens was dat 9,3 weken. Deze periodes kunnen voor elke examenplaats hoger of lager zijn.

Hoe lang duurt een theorieles?

Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten.

Wat is een vervangend rijbewijs?

Is uw rijbewijs beschadigd of onleesbaar geraakt dan moet u deze laten vervangen. U krijgt dan een rijbewijs dat geldig is tot dezelfde datum als uw oude rijbewijs of voor de volledige geldigheidsduur.

Waar kan ik zien tot wanneer mijn rijbewijs geldig is?

Uw rijbewijs is geldig tot de datum die op uw rijbewijs staat. Vanaf die datum is het verlopen en moet u een nieuw rijbewijs hebben. U moet ook een nieuw rijbewijs aanvragen als u slaagt voor een andere rijbewijscategorie.

Hoe lang van te voren rijbewijs verlengen 75 jaar?

Voor verlenging van uw rijbewijs na uw 75e is een medische keuring verplicht. Daarvoor moet u bij het aanvragen ook een gezondheidsverklaring invullen en insturen. Het is daarom handig om 4 of 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten met uw aanvraag.

Kan rijbewijs niet vinden?

Meld uw rijbewijs als vermist of gestolen. Meer informatie vindt u bij melden verlies, diefstal of misbruik van het rijbewijs. Ga naar uw gemeente en vraag daar een nieuw rijbewijs aan. Neem een kleurenpasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee.

Wat heb ik nodig om mijn rijbewijs te verlengen?

Neem voor het verlengen van uw rijbewijs de volgende documenten mee naar uw afspraak: legitimatiebewijs, kleuren pasfoto en uw huidige Nederlandse rijbewijs. Betaal bij de aanvraag voor uw nieuwe rijbewijs (dus niet bij ophalen). Haal uw nieuwe rijbewijs op na een aantal werkdagen.

Hoeveel fouten mag je maken bij theorie examen?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

Kan ik al rijden als ik mijn rijbewijs heb aangevraagd?

Goed dat je bent geslaagd voor je praktijkexamen auto (B), motor (A) of auto met aanhanger (BE), gefeliciteerd! We begrijpen dat je meteen wilt rijden, maar dat mag pas als je je rijbewijs hebt opgehaald bij je gemeente. Rij je zonder rijbewijs? Dan kun je een boete krijgen en meestal ben je ook niet verzekerd.

Wat mag je besturen met rijbewijs A?

Met een rijbewijs A1, A2 of A mag u een motor besturen, met of zonder aanhangwagen. Met een rijbewijs A of A1 mag u ook een driewieler (trike) besturen. Afhankelijk van uw rijbewijs mag u met een bepaald type motor rijden.

Wat zijn de kosten voor het verlengen van een rijbewijs?

Met ingang van 1 januari 2021 betaalt de burger voor een reguliere rijbewijsaanvraag maximaal € 41,00 (€ 31,30 + € 9,70) aan de gemeente. Voor een spoedaanvraag is dat maximaal € 75,10.20 okt. 2020

Leave a Comment